Quote of the Day..

Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling faces. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams. - Ashley Smith

Friday, July 9, 2010

Lagu Pengantin

Hari ni mama seronok sangat.. Sebelum ni mama biasa dengar lagu Maher Zain kat YouTube.. Beberapa minggu lepas Mak Teh bagi mama 2 ring tone Lagu Maher Zain kat mama.. Tapi hari ni koleksi mama da cukup.. Pagi tadi Makcik bluetooth 4 lagu Maher Zain ke handphone mama, boleh mama dengar bila2 mama boring kat mana2.. Tengahari tadi plak, Sis Nadia share 1 folder lagu Maher Zain untuk mama save dalam PC mama, boleh mama dengar sambil2 tak de idea bile2 nak wat proposal.. & Petang sebelum balik, Pak Long plak kasi CD yang ada 1 album lagu Maher Zain, ble mama dengar sambil mama drive pegi bali keje.. Bess.. Bess.. Lagu2 dia dengar banyak kali pon tak boring.. Lagi-lagi kalau betul-betul hayati lirik dia..

Sambil2 dengar masa drive balik tadi, baru perasan Maher Zain pon ada lagu pengantin baru.. Bess gak.. Bole la pasang masa kenduri Mak Teh nanti (Mak Anje mesti tak nak nyer..) Dengar2 nyer skang Mak Teh tengah minat lagu
For The Rest Of My Life.. Hmm.. Apa maknanye? I was always thinking that love was wrong, But everything was changed when you came along? hihi.. :p




We’re here on this special day
Our hearts are full of pleasure
A day that brings the two of you
Close together
We’re gathered here to celebrate
A moment you’ll always treasure
We ask Allah to make your love
Last forever

Let’s raise our hands and make Du’a
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let’s all say, say, say

بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
From now you’ll share all your chores
Through heart-ship to support each other
Together worshipping Allah
Seeking His pleasure

We pray that He will fill your life
With happiness and blessings
And grants your kids who make your home
Filled with laughter

Let’s raise our hands and make Dua
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let’s all say, say, say

بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير

بارك الله
بارك الله لكم ولنا

الله بارك لهما
الله أدم حبهما
الله صلّي وسلّم على رسول الله

الله تب علينا
الله ارض عنا
الله اهد خطانا
على سنة نبينا

Let’s raise our hands and make Du’a
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let’s all say, say, say

بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير

2 comments:

  1. haha..pandai2 je. mak teh mmg suka semua lagu maher zain..

    ReplyDelete
  2. eceh.. eceh.. cover la tu.. :D

    ReplyDelete