Quote of the Day..

Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling faces. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams. - Ashley Smith

Wednesday, February 17, 2010

Balik Kampung Cuti Raya Cina

Sudah sebulan kakak dan adik tak balik kampung nenek baru.. 2 hari 1 malam macam sekejap je berlalu.. Masa nak balik, adik meraung tak nak balik sebab belum puas bermain dengan sepupu-sepupu lain.. Walaupun sekejap, banyak aktiviti yang kakak dan adik sempat buat..

1) Mandi kolam
Kakak aje yang suke sangat mandi kolam.. Sampai-sampai je kakak da ke belakang tengok kolam.. Atok kate makan nasi minyak nenek dulu baru atuk isi air kolam.. Kali ni kakak cuma sempat mandi 2 kali.. Tapi lama-lama.. Kakak ta ada mengeluh, mama rasa kakak da puas..

2) Dengar nenek bercerita
Aktiviti biasa nenek.. Cuma kali ni cuma kakak, adik dan sepupu-sepupu yang kecik.. Abang Amir dan Arif da puas dengar nenek bercerita..


3) Main bowling
Mak Anje book 1 lane untuk kakak dan sepupu-sepupu yang besar, Amir, Arif, Dani dan Afiq.. Rasa sempit kali ni sebab 1 lane dengan 5 pemain dan 12 tukang sokong - Pak Long, Pak Ngah, Ayah, Mama, Mak Anje, Makcik, Mak Teh, Mak Su, Aqil, Adik, Qays dan Alya.. Pemain-pemain nak sambung 1 lagi game, tapi tukang sokong tak sanggup nak tunggu lagi..




Sementera tunggu, Adik, Aqil, Alya dan Qays main bowling di tingkat bawah..




4) Sambut birthday Alya & Pak Cak
Birthday Alya dan Pak buat sehari awal.. Orang sibuk nak potong cake, adik sibuk menjerit-jerit mengamuk.. Tak tau ape yang tak kene..



5) Main dengan sepupu-sepupu

Banyak game kakak dan adik main.. Kakak sempat main musical chair, freeze, tangle, kejar-kejar, basikal dan banyak lagi.. Tangle game last sebelum kakak mandi kolam last seblum balik..

3 comments:

  1. adik jadi beli mainan yang dia nak tu ker? biloa pulak nak dapat balik kantan lagi?

    ReplyDelete
  2. tak jadi beli, sbb na cube sampai rumah sebelum maghrib.. tp dia lom sampai traffic light ke giant da senyap.. janji lain kali beli.. kakak kate hujung minggu ni na blik lg.. tgk la, klu ta de ape, pling2 hntr dia je ke kantan..

    ReplyDelete
  3. waah!mainan kat bawah mcm seronok2

    ReplyDelete